Terapia Soundbeam functioneaza cu ajutorul unor senzori ce transforma miscarile copilului in muzica. Copilul are la dispozitie o intreaga orchestra de intrumente muzicale invizibile pe care le poate accesa doar prin propriul sau corp .
Terapia Soundbeam la prima vedere ai putea crede ca se adreseaza doar copiilor nonverbali, deoarece copilul gaseste o forma de comunicare directa cu cei din jurul sau, iar gesturile sale capata in sfarsit sunet.
Este evident ca un copil cu o anumita problema locomotorie, va fi motivat sa-si miste corpul, un copil cu tetrapareza spastica isi va putea armoniza mai bine miscarile corpului, un copil cu ADHD va incerca sa-si stapaneasca agitatia si sa intre in ritmul propriei sale creatii muzicale, un copil cu deficit de atentie va fi nevoit sa-si dezvolte capacitatea de atentie pentru a pastra linia melodica.
Trebuie doar sa ne gandim la un copil ce manifesta timiditate.
Incearca sa-ti imaginezi un copil ce la inceputul sesiunii de lucru este speriat ori timorat , iar apoi ajunge sa inteleaga ca orice miscare a sa se transforma intr-un curcubeu de sunete. Ii vor trebui doar cateva minute sa danseze si sa se miste pentru a scoate la lumina o muzica frumoasa.
Sistemul Soundbeam ofera o melodie fluida cu cat miscarile corpului sunt mai fluente, este o legatura invizibila ce se realizeaza intre corp si muzica.