Muzica inseamna magie. Conceptul terapeutic pe care il dezvoltam la Centrul Psihologic Marea Neagra urmareste aplicarea de metode terapeutice inovative.

     Terapia Soundbeam functioneaza cu ajutorul unor senzori ce transforma miscarile copilului in muzica. Copilul are la dispozitie o intreaga orchestra de intrumente muzicale invizibile pe care le poate accesa doar prin propriul sau corp .

    Terapia Soundbeam  la prima vedere ai putea crede ca se adreseaza doar copiilor nonverbali, deoarece copilul  gaseste o forma de comunicare directa cu cei din jurul sau, iar gesturile sale capata in sfarsit sunet.

      Este evident ca un copil cu o anumita problema locomotorie, va fi motivat sa-si miste corpul, un copil cu tetrapareza spastica isi va putea armoniza mai bine miscarile corpului, un copil cu ADHD va incerca sa-si stapaneasca agitatia si sa intre in ritmul propriei sale creatii muzicale, un copil cu deficit de atentie va fi nevoit sa-si dezvolte capacitatea de atentie pentru a pastra linia melodica. 
     Trebuie doar sa ne gandim la un copil ce manifesta timiditate. 
   Incearca sa-ti imaginezi un copil ce la inceputul sesiunii de lucru este speriat ori timorat , iar apoi ajunge sa inteleaga ca orice miscare a sa se transforma intr-un curcubeu de sunete. Ii vor trebui doar cateva minute sa danseze si sa se miste pentru a scoate la lumina o muzica frumoasa.

      Sistemul Soundbeam ofera o melodie fluida cu cat miscarile corpului sunt mai fluente, este o legatura invizibila ce se realizeaza intre corp si muzica.