Oameni Speciali in Romania

Oameni Speciali in Romania

Oameni speciali in Romania !

Acum doua saptamani am prezentat in Franta la o conferinta proiectul despre Plaja Terapeutica. O parte dintre participanti au zambit neincrezator si unii chiar au avut curajul sa-mi spuna ca nu cred ca in Romania cineva poate realiza astfel de lucruri.

Coordonatorul evenimentului, a venit la sfarsit si mi-a spus Nu asculta pe nimeni să îţi spună că nu poţi. Absolut pe nimeni. Ai un vis, trebuie să-l protejezi. Când oamenii nu pot realiza un lucru, îţi spun ţie că nu poţi să-l faci.”

Asemeni celor ce trec prin sita tone de nisip pentru a gasi cateva fire de aur, la fel reusesc si eu sa mai gasesc suflete de aur care sa vina alaturi de mine in acest proiect.

Am incercat sa implic o multime de oameni ce au afaceri in turismul constantean. Am discutat cu atat de multi incat am ramas fara saliva in gura. Multi au ridicat din umeri. In cele 3 luni de vara oricum totul este plin fara efort. Un singur om din intreg turismul constantean a acceptat sa sprijine acest proiect. Mary Mambet – directorul Hotelului Aurora. Nu este un hotel de 5 stele, dar cu siguranta este un om cu suflet de 5 stele.

Un club de kempo pentru copii Rebel Fighters din Constanta condus de Ionel Crangus si-a adunat toate premiile in bani castigate in 2017, si le-a donat pentru ca eu sa pot realiza aceasta poveste. Niciun parlamentar nu a facut un asemenea gest, sa-si doneze salariul.

Am discutat cu peste 15 arhitecti din Constanta si Bucuresti, absolut niciunul nu a acceptat sa realizeze proiectul pentru mai putin de cateva mii de euro. Un singur architect a zambit si mi-a spus ca el vrea sa realizeze intregul proiect in mod gratuit. Numele arhitectului este Enghin Ismail. Gestul sau spune totul.

Exista intre acesti oameni ce m-au sunat sa ma sprijine si un milionar in euro ce apare intre cei mai bogati oameni din Romania. Cand m-a sunat, mi-a spus la telefon ”Dl Gemanaru pana acum nu am avut curaj sa va sun deoarece banuiesc ca sunteti ocupat, dar vreau sa ma implic si eu”. Numele lui este Vasile Costea.

Extrem de sensibil este si gestul unui parinte ce are un copil special ce si-a impartit in doua suma de bani de care dispune, iar jumatate a directionat-o catre Plaja Terapeutica, iar cealalta pentru recuperarea copilului. Lupu Florina.

Pana acum exista un singur om ce a actionat in politica, a decis sa doneze o suma din veniturile sale personale catre acest proiect. Este fostul ministru de finante din Republica Moldova. Mariana Durlesteanu.

Atunci cand un simplu profesor isi scoate plicul cu salariu pe care tocmai ce l-a ridicat de la bancomat si-l introduce in urna de donatii pentru Plaja Terapeutica, inseamna ca oamenii sunt alaturi de mine. Multumesc Janet Harbu.

P.S. Am reusit sa mobilizez atat de multi oameni incat sunt condamnat sa reusesc.

This Post Has One Comment

  1. Silvia

    Felicitari. Minunat tot ceea ce faceti.

Lasă un răspuns